TIPS

De oven gaat na een tijd roesten, maar dit is niet schadelijk voor de oven!

Voorbereiding:
Om snel een hoge temperatuur te bereiken wordt aangeraden met gekloofd en droog hout te werken.
In het begin van elke stookbeurt moet de oven even opwarmen. Dit kan 20 à 30 minuten duren. Daarna duurt het 3 à 5 minuten per pizza om gaar te worden.

Als de schep steeds bestrooid is met bloem maakt dit het in en uitschuiven van de pizza makkelijker.
Het is handig om te zorgen dat er geen saus over de rand van de pizza op de schep komt, anders schuift de pizza niet goed eraf.

Zorg dat je een gladde, vlakke ondergrond hebt om de pizza’s op voor te bereiden. Dat rolt makkelijker uit en daarmee krijg je ook de pizza bodem makkelijker op de schep geschoven.

Het deeg

Recept voor ongeveer 10 pizza’s:

-500 gr bloem (optioneel wat griesmeel erdoor heen)

-Theelepel zout

-Zakje gedroogde gist (7gr)

-350 ml water

-3 eetlepels olijfolie

 

Het geheel goed kneden en in een grote kom plaatsen omdat het in volume flink zal toenemen. Daarna een half uur tot een uur laten rijzen. Dan opnieuw kneden en opnieuw half uur tot uur laten rijzen.
Dit is de optimale wijze waarmee je het meest luchtige deeg krijgt. Heb je weinig tijd of ben je gewoon een heel ongeduldig persoon, dan kun je ook één keer kneden en dan laten rijzen en aan de slag met het beleggen en vuur.

Na goed te hebben uitgerold met een deegroller en met je hand het een paar keer uit te stretchen, kun je de pizza beleggen met saus en wat je lekker vindt. Laat daarbij altijd de randen vrij, zodat je makkelijk de pizza van de schep op en af kan schuiven.
Varieer en probeer van alles uit, dat is de halve fun! Verse rucola erop na dat de pizza uit de oven komt, is echt een aanrader. En bijvoorbeeld een zoete pizza met ricotta en verse pruimen of vijgen en wat honing is ook superlekker.

 

De ‘klassieke’ tomaten basis saus

Recept voor ongeveer 10 pizza’s

-Blikje tomaten

-Klein blikje tomatenpuree

-Scheut olijfolie

-Zout

-2 tenen verse knoflook, geperst

-Verse oregano, heel fijn gesneden

Geheel goed roeren met een lepel.

De waardering van mijnpizzaoven.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 138 reviews.