OVER ONS

Over de mensen achter mijn pizza oven

Mijnpizzaoven is ontworpen en ontwikkeld door Lisa en Teun. De stalen buitenovens worden gemaakt door de sociale metaalwerkplaats Konnected in Deventer. Naast een tijdloos en kwalitatief goed product is de oven ook een eerlijk product. Een product waarvan het verhaal klopt.

Hoe zijn jullie begonnen?

Lisa: “we delen een liefde voor ambachtelijke, kwalitatief goede producten en lekker koken en bakken. Daarnaast houden we allebei van buiten zijn en vuurtjes stoken. Daarnaast is Teun goed in dingen op gang brengen en hij is ontzettend handig: hij kan bijna alles maken wat hij ziet.
Teun: “Jij bent meer van de concepten en het verbinden van mensen. Jij hebt oog voor mooie, kwalitatieve producten.
Lisa: ”Teun kwam via zijn werk in de sociale metaalwerkplaats terecht en zag hoe vakkundig de mensen daar waren en toen kwam opeens alles samen en groeide ons bedrijf op een organische manier.”

Waarom wilden jullie samenwerken met Konnected?

Teun: “Wij geloven in duurzaam ondernemen. Het samenwerken met een Nederlandse sociale werkplaats, waar mensen met een lichamelijke of psychische handicap, of een afstand tot de arbeidsmarkt een fijne plek hebben om te werken, was daarom een logische keuze.’’
Lisa: “Vanuit mijn werk in zowel de zorg als de creatieve sector zorg had ik de wens om een product te ontwerpen dat goed en ambachtelijk is en tegelijkertijd in het maakproces werk biedt aan mensen die vaak over het hoofd gezien worden. Konnected zorg voor een inclusieve werkplek; voor een plek waar ook mensen kunnen werken die extra ondersteuning nodig hebben.”

Hoe zien jullie de toekomst van mijnpizzaoven?

Teun: “We zouden graag nog meer willen groeien. Bijna al onze concurrenten zijn duurder, en nog belangrijker, laten hun ovens ver weg produceren of op een wijze die niet transparant is.”
Lisa: “Teun en ik hopen dat onze klanten ons verhaal doorvertellen en bij ons kopen ómdat wij niet alleen een heel kwalitatief goede buitenoven verkopen, maar óók omdat we een onderneming zijn die sociaal onderneemt. Als wij groeien, kunnen we meer mensen op de werkplaats een beschutte werkplek bieden, of mensen een leerwerkplek bieden. Ik vind dat er zulke fantastische ambachtslieden werken op de werkplaats. En de werkplaatsbegeleiders kunnen zo goed structuur bieden. Dat vind ik echt bewonderenswaardig.”
Teun: “Daarnaast zouden we nog ander producten willen ontwerpen die op een eerlijke wijze gemaakt worden.” Hebben jullie nog een boodschap voor je klanten?
Teun: “We willen natuurlijk vooral mensen aansporen om lekker ambachtelijk te koken en je familie of kinderen hierbij te betrekken. Een gezonde relatie tot eten ontwikkelen en kinderen leren om plezier te beleven aan koken en zelf eten bereiden is zo leuk!”
Lisa: “Ja, samen koken en eten werkt bovendien, is onze ervaring, verbindend. Maar daarnaast vinden we het echt belangrijk dat consumenten beseffen dat ze meer impact hebben dan ze denken. Bewust consumeren doe je door producten te kopen waarvan je weet dat ze eerlijk zijn gemaakt. We hopen dat steeds meer mensen zich steeds meer bewust worden van hun keuzes”

 

De waardering van mijnpizzaoven.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 231 reviews.