How to use

Safety First:
Je werkt met vuur. Misschien onnodig te noemen, maar we doen het toch, pas op met kinderen en houdt altijd toezicht!
De oven wordt zeer heet, houd daar rekening mee qua veiligheid maar ook qua ondergrond waar je hem opzet. We raadden je aan om voor de zekerheid enkele stenen onder de oven te zetten zodat de ondergrond niet beschadig. Let ook op dat je er niet per ongeluk dingen bóven opzet. En zorg voor een stevige ovenwant of pannenlap waarmee je de schuif naar boven kunt trekken, want ook die wordt heet.

Een Buiten oven:
De oven kan gewoon buiten, in weer en wind, blijven staan. Het is immers een buiten oven. Er kan daardoor wat regen in de onderste ruimte terecht komen (daar waar het hout komt te liggen). Dat is geen probleem. De oven kan daar prima tegen.
Wil je dat niet? Dan raadden we je aan hem in de herfst/winter maanden onder een afdak te zetten.
De oven gaat na een tijd roesten en wordt dan prachtig roest bruin/goudachtig. Dit is absoluut niet schadelijk voor de oven. Wij vinden hem alleen maar mooiere worden na een tijd….

Voorbereiding:
Om snel een hoge temperatuur te bereiken wordt aangeraden met gekloofd en droog hout te werken.
In het begin van elke stookbeurt moet de oven even opwarmen. Dit kan 20 à 30 minuten duren. Daarna duurt het 3 à 5 minuten per pizza om gaar te worden.

Als de schep steeds bestrooid is met bloem maakt dit het in en uitschuiven van de pizza makkelijker.
 Het is handig om te zorgen dat er geen saus over de rand van de pizza op de schep komt, anders schuift de pizza niet goed eraf.

Zorg dat je een gladde, vlakke ondergrond hebt om de pizza’s op voor te bereiden. Dat rolt makkelijker uit en daarmee krijg je ook de pizza bodem makkelijker op de schep geschoven.

Bezorg informatie:

Onze pizza oven wordt gebouwd in een sociale werkplaats (Sallcon te Deventer). Omdat we er bewust voor hebben gekozen dit via een sociale werkplaats te doen kunnen levertijden soms wat langer zijn dan u gewend bent bij internet aankopen. De pizzaoven wordt in 2 pakketten verzonden en geleverd door 2 logistieke partners. Hierdoor kunnen de pakketten op verschillende momenten arriveren. Gemiddeld duurt het 3 - 5 werkdagen voor u alles in huis hebt.

Zelf afhalen?

Het is ook mogelijk om de pizzaoven zelf op te halen. Hiermee bespaart u minimaal € 13,50 aan verzendkosten, bij een oven met alle toebehoren zelfs € 20,20. Zodra de werkplaats uw oven gereed heeft staan mailen we u. De oven staat dan gereed bij Salcon waarna u hem kunt afhalen. Hun adres: Sallcon distributie Schonenvaardersstraat 9 7418 CC Deventer. Openingstijden: ma - do van 9 - 12 uur en van 13 - 16u

 


De waardering van mijnpizzaoven.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 231 reviews.