Info & FAQ

FAQ

Gebruik

Q: Op wat voor ondergrond moet ik de oven zetten als ik hem ga gebruiken?
A: De oven wordt zeer heet, houd daar rekening mee qua veiligheid maar ook qua ondergrond waar je hem opzet. We raadden je aan om voor de zekerheid enkele stenen onder de oven te zetten zodat de ondergrond niet beschadig.


Q; wordt de oven heel heet aan de buitenkant?
A. De oven wordt ook heet aan de buitenkant. Pas dus op met kinderen. Houdt altijd toezicht. Let ook op dat je er niet per ongeluk dingen bóven op zet. En zorg voor een stevige ovenwant of pannenlap waarmee je de schuif naar boven kunt trekken, want ook die wordt heet.


Q: kan de oven buiten blijven staan, ook als het bv. Regent?
A: de oven kan altijd buiten blijven staan, het is immers een buiten oven. Er zal na een tijd een laagje mooi goudkleurig, oranje roest ontstaan, dit is niet schadelijk. Wij vinden de oven daardoor alleen maar mooier worden. Er kan wat regen in de onderste ruimte terecht komen (daar waar het hout komt te liggen). Dat is geen probleem. De oven kan daar prima tegen.

Materiaal

Q: Gaat de oven na een tijd roesten?
A: ja, er komt na een tijd een roest laagje op de oven. Dit roest proces is niet schadelijk voor de oven.


Q: van wat voor staal is de oven gemaakt?
A: de oven is gemaakt van 2 mm. dik plaatstaal (kwaliteit KGW / LAF DC01 en normcode EN 10204-2.2 )


Q: is de oven gemaakt van roestvrijstaal.
A: nee, de oven is gemaakt van plaatstaal.


Q: Bij verhitting vervormt het staal een beetje. Is dit erg:
A: Nee, dit is absoluut niet erg. Het staal wat wij voor deze oven gekozen hebben kan hier goed tegen. Het uitzetten komt door de hitte of door het afkoelen na het verhitten. Vooral in het begin kan dit gebeuren.


Q: De oven produceert wat zwarte rook die niet zo lekker ruikt, waardoor komt dit?
A: vooral bij de eerste keer stoken kan dit gebeuren omdat er dan nog smeer of andere resten op het staal aanwezig zijn. De tweede of derde keer stoken is dit meestal voorbij. Het kan ook komen dat je verkeerd hout hebt (zie gebruik voor tips)


Q: produceert de oven veel rook?
A: dit is erg afhankelijk van hoe je stookt. Hoe droger en kleiner gekloofd hout, hoe minder rook.
Maar daar waar vuur is, is immers altijd ook wat rook.

 

Q: Hoeveel weegt de oven en wat zijn de afmetingen.
A: de oven weegt ingepakt 29,6 KG en is 87 cm lang en 36 cm. breed. Bij de whole shebang is de tweede doos met pijpen en toebehoren 7,8 KG en 100 cm. lang en 26 cm. breed


Voorbereiding

Q: wat voor hout moet ik gebruiken?
A: Om snel een hoge temperatuur te bereiken wordt aangeraden met gekloofd en droog hout te werken. Bij het opstoken raden we je aan de oven flink vol te laden met hout. Als de oven eenmaal opgewarmd is, doe je er af en toe een nieuw blok hout op.
In het begin van elke stookbeurt moet de oven even opwarmen. Dit kan 20 à 30 minuten duren. Daarna duurt het 3 à 5 minuten per pizza om gaar te worden.

 

Q: waar moet ik op letten bij het bakken?
A: 1. Zorg dat je een gladde, vlakke ondergrond hebt om de pizza’s op voor te bereiden. Dat rolt makkelijker uit en daarmee krijg je ook de pizza bodem makkelijker op de schep geschoven
2. Als de schep steeds bestrooid is met bloem maakt dit het in en uitschuiven van de pizza makkelijker. 
3.Het is handig om te zorgen dat er geen saus over de rand van de pizza op de schep komt, anders schuift de pizza niet goed eraf.

 

Wie maakt de oven

Q: op jullie site staat dat jullie een sociale onderneming zijn. Waaruit blijkt dit?
A: Wij werken samen met de sociale metaalwerkplaats Sallcon, die valt onder de maatschappelijke onderneming Konnected uit Deventer. Hier krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om binnen een veilige, gestructureerde omgeving te werken en is er plek voor ieders talent, hoe verschillend ook. Konnected doet er alles aan om zo min mogelijk rest afval te produceren, hun werknemers een gezonde kantine te bieden en sport op de werkplek. Daarnaast zijn er talloze opleiding ’s mogelijkheden binnen de organisatie om de medewerkers gericht aan hun ontwikkeling te laten werken.

Daarnaast worden de pakketten deels verzonden via Cycloon Post&Fietskoeriers. Ook Cycloon is een sociale onderneming. Zij kiezen bewust voor bezorging met fietsen en bij langere ritten voor auto’s die rijden op groen gas. In de postcentra worden alle werkzaamheden uitgevoerd door medewerkers met een begeleide arbeidsplek.

Daarnaast zijn wij, als mijnpizzaoven.nl, een klein familiebedrijf en is onze missie om van begin tot eind een eerlijk en transparant bedrijf te zijn.

Q: hoe grote pizza’s kunnen erin?
A: de bakopening is 30 cm. dus de pizza’s moeten iets kleiner zijn dan dat.

 

Bezorg informatie

Q: Hoe lang is de levertijd?
A: Onze pizza oven wordt gebouwd in een sociale werkplaats.
Omdat we er bewust voor hebben gekozen dit via een sociale werkplaats te doen kunnen levertijden soms wat langer zijn dan u gewend bent bij internet aankopen. 
De pizzaoven wordt in 2 pakketten verzonden en geleverd door 2 logistieke partners. Hierdoor kunnen de pakketten op verschillende momenten arriveren. Gemiddeld duurt het 3 - 6 werkdagen voor u alles in huis hebt.

Q: Kan ik de oven ook zelf ophalen?
A: Ja, Het is ook mogelijk om de pizzaoven zelf op te halen. Hiermee bespaart u minimaal
€ 13,50 aan verzendkosten, bij een oven met alle toebehoren zelfs € 20,20.
Zodra de werkplaats uw oven gereed heeft staan mailen we u. De oven staat dan gereed bij de werkplaats waar je hem kunt afhalen.
Hun adres: Schonenvaardersstraat 9 7418 CC Deventer.
Openingstijden: ma - do van 9 - 12 uur en van 13 - 16uur. Vrijdags 9-12 uur.

 

Algemene vragen

Q: kan ik de oven ook als buiten oven gebruiken?
A: ja, dat kan natuurlijk prima.

Q: kan er ook iets anders dan een pizza in de oven gemaakt worden?
A: ja, je kunt ook ovenschalen met groente of vlees in de oven zetten, of er iets in bakken zoals bv apple cruble.

Q: hoe zwaar is de oven
A: de oven (zonder toebehoren) weegt ongeveer 29,7 kilo.

Q: Hoe groot is het bak vak?
A: het bak vak is ongeveer 30x30 cm.

Q: leveren jullie ook pijpen die de bocht om gaan?
A: nee, maar je kunt bij Veluws vuur pijpen bestellen die op onze oven passen. Ze hebben allerlei soorten. 
Je hebt dan een pijp nodig van 111 mm. van enkelwandig blauw staal.  
https://veluwsvuurbarneveld.nl/

Q: wat zijn de afmetingen?
A: dit staat op de verkoop pagina bij de artikelen.

Q: hebben jullie een goed deeg en saus recept:
A: Ja:

Het recept voor pizzadeeg:

  • 500 gr bloem
  • theelepel zout
  • zakje gedroogde gist (7gr)
  • 350 ml water
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Pizzasaus maken
  • Het recept voor pizzasaus:
  • blikje tomatenblokjes
  • klein blikje tomatenpuree
  • scheut olie
  • zout
  • 2 tenen knoflook
  • verse oregano (fijngehakt)
De waardering van mijnpizzaoven.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 168 reviews.